
Kierownik Produkcji
Wiemy, jak wytwarzać smaczne i zdrowe wędliny po polsku. W tym czujemy się najlepiej. Jak nikt inny, znamy się na przetworach mięsnych. Stoją za nami pokolenia doświadczenia, szacunek dla tradycji i nowoczesne technologie. W Grupie Kapitałowej dostarczamy żywność w kraju i na rynki zagraniczne w Europie, Afryce, czy Azji. Naszą misją jest zapewnić zdrową żywność obecnym i przyszłym pokoleniom.
Dynamicznie się rozwijamy i poszukujemy nowych członków naszego, prawdopodobnie najlepszego zespołu pracowniczego w branży.
Dowiedz się więcej o nas na: www.cedrobfoods.pl
Aktualnie poszukujemy kandydatów do pracy na stanowisko Kierownik Produkcji.
Miejsce pracy: Mokrsko, pow. wieluński, woj. łódzkie.
Zakres obowiązków:
- nadzór nad prawidłowym przebiegiem procesów produkcyjnych w zakresie m.in. rozdrabniania mięsa surowego, masowania, przygotowania farszu i kiełbas,
- nadzór nad maszynami i urządzeniami w procesie produkcji oraz bieżąca współpraca z działem utrzymania ruchu w zakresie monitorowania i usuwania awarii,
- efektywna współpraca z pozostałymi działami firmy w celu realizacji zamówień produkcyjnych,
- terminowa realizacja planu produkcyjnego z zachowaniem wszystkich norm jakościowych związanych z produkcją żywności,
- kontrola wskaźników produkcyjnych, sporządzanie raportów produkcyjnych,
- organizowanie efektywnej pracy i prawidłowe planowanie czasu pracy podległych pracowników,
- przeprowadzanie weryfikacji prawidłowości wykonywanych czynności przez pracowników, dbanie o poprawny tego zapis,
- dbanie o bezpieczny i higieniczny stan pomieszczeń pracy i wyposażenia technicznego, środków ochrony indywidualnej podległych pracowników,
- zapobieganie powstawaniu strat i marnotrawstwa,
- udział w projektach optymalizacyjnych w obszarze produkcji,
- motywowanie pracowników w zakresie wdrażania zmian i usprawnień.
Wymagania:
- wykształcenie wyższe – mile widziane w zakresie przetwórstwa mięsnego lub branży spożywczej,
- doświadczenie na podobnym stanowisku w obszarze produkcji i zarządzania zespołem,
- znajomość zagadnień Lean Manufacturing, systemu 5S, bezpieczeństwa żywności HACCP, BRC, IFS,
- znajomość przepisów prawa pracy w zakresie związanym z zarządzaniem podległymi, pracownikami: czas pracy, harmonogramy, urlopy, badania lekarskie itp.,
- znajomość pakietu MS Office, w szczególności Excel i Word,
- znajomość procesów przygotowania i higieny produkcji,
- umiejętność efektywnego zarządzania pracą własną i podległych pracowników,
- umiejętność budowania zespołu i planowania,
- otwartość na zmiany, rozumienie biznesu, orientację na cel, chęć ciągłego doskonalenia.
Oferujemy:
- zatrudnienie na podstawie umowy o pracę na pełny etat,
- możliwość realnego wpływu na rozwój organizacji - udziału w procesach i współtworzenie zmian,
- pakiet benefitów: smaczne posiłki i przekąski, ubezpieczenia grupowe, prywatną opiekę medyczną, kartę Multisport, świadczenia socjalne (paczki i zapomogi okolicznościowe)
- pakiet powitalny,
- wydłużone przerwy śniadaniowe,
- bonusy za polecenie pracownika w programie poleceń od 200 zł do 5250 zł brutto,
- bezpłatny parking dla pracowników,
- loterie i konkursy z cennymi nagrodami,
- możliwość podnoszenia kwalifikacji zawodowych w ramach kursy i szkoleń,
- udział w branżowych wydarzeniach,
- udział w programie Kaizen – płacimy za pomysły ulepszające codzienną pracę, za najlepsze usprawnienia przyznajemy nagrody finansowe.