Zastępca Kierownika Magazynów Surowca, Przypraw i Dodatków
Wiemy, jak wytwarzać smaczne i zdrowe wędliny po polsku. W tym czujemy się najlepiej. Jak nikt inny, znamy się na przetworach mięsnych. Stoją za nami pokolenia doświadczenia, szacunek dla tradycji i nowoczesne technologie. W Grupie Kapitałowej dostarczamy żywność w kraju i na rynki zagraniczne w Europie, Afryce, czy Azji. Naszą misją jest zapewnić zdrową żywność obecnym i przyszłym pokoleniom.
Dynamicznie się rozwijamy i poszukujemy nowych członków naszego, prawdopodobnie najlepszego zespołu pracowniczego w branży.
Dowiedz się więcej o nas na: www.cedrobfoods.pl
Aktualnie poszukujemy kandydatów na stanowisko Zastępcy Kierownika Magazynów Surowca, Przypraw i Dodatków.
Miejsce pracy: Mokrsko
Zakres obowiązków
- nadzór nad prawidłowym przebiegiem procesu przyjęcia, magazynowania i wewnętrznej dystrybucji surowca, przypraw i dodatków wykorzystywanych w procesie produkcyjnym
- efektywna współpraca z działem produkcji i zamówień w celu zapewnienia surowca, przypraw i dodatków niezbędnych dla realizacji bieżących planów produkcyjnych
- kontrola stanów magazynowych i bieżące raportowanie rozbieżności
- nadzór nad maszynami i urządzeniami wykorzystywanymi w procesie magazynowania oraz bieżąca współpraca z działem utrzymania ruchu w zakresie monitorowania i usuwania awarii
- zapewnienie sprawnego funkcjonowania magazynów poprzez optymalne wykorzystywanie dostępnych powierzchni magazynowych
- nadzór nad jakością, właściwą rotacją, kontrolą TPS surowców oraz przypraw i dodatków w obrocie wewnętrznym
- inicjowanie i wdrażanie działań mających na celu optymalizację procesów, kosztów i przestrzeni magazynowej
- prowadzenie dokładnej inwentaryzacji wszystkich surowców i przypraw i dodatków w magazynie
- utrzymywanie porządku na terenie magazynu
- organizowanie efektywnej pracy i prawidłowe planowanie czasu pracy podległych pracowników
- przeprowadzanie weryfikacji prawidłowości wykonywanych czynności przez pracowników, dbanie o poprawny tego zapis
- dbanie o bezpieczny i higieniczny stan pomieszczeń pracy i wyposażenia technicznego, środków ochrony indywidualnej podległych pracowników
- zapobieganie powstawaniu strat i marnotrawstwa
- motywowanie pracowników w zakresie wdrażania zmian i usprawnień
Oczekiwania
- wykształcenie min. średnie – mile widziane w zakresie przetwórstwa mięsnego lub branży spożywczej
- doświadczenie na podobnym stanowisku w obszarze produkcji lub zarządzania magazynem surowców
- znajomość procesów przygotowania i higieny produkcji
- umiejętność efektywnego zarządzania pracą własną i podległych pracowników
- gotowość do pracy w systemie zmianowym
- otwartość na zmiany, rozumienie biznesu, orientacja na cel, komunikatywność
- dobra znajomość pakietu MS Office (w szczególności Excel i Word)
Mile widziane
- znajomość zagadnień z zakresu logistyki, technologii przetwórstwa mięsnego, a także systemów zarządzania jakością bezpieczeństwa żywności HACCP
- znajomość narzędzi Lean, system 5S, przepisów prawa pracy w zakresie planowania czasu pracy i zarządzania podległym zespołem
- książeczka dla celów sanitarno – epidemiologicznych
- stabilne zatrudnienie na podstawie umowy o pracę u wiodącego i najszybciej rozwijającego się producenta wędlin, dań gotowych i przekąsek mięsnych w Polsce, należącego do największego polskiego koncernu produkującego surowce mięsne, lidera produkcji kurczaka w Europie
- możliwość rozwoju zawodowego poprzez szkolenia, udział w projektach i innowacjach
- możliwość przystąpienia do ubezpieczenia grupowego i opieki medycznej
- pakiet sportowy Medicover Sport
- pakiet powitalny
- program Kaizen oraz program poleceń pracowniczych gwarantujący wypłatę nagród pieniężnych
- loterie i konkursy dla pracowników z cennymi nagrodami
- smaczne posiłki i przekąski
- paczki świąteczne
- bezpłatny parking dla pracowników