Zakłady Mięsne Silesia zwiększają moce i zapowiadają akwizycje

17 CZE, 2019 GODZ: 09:07

W wywiadzie dla serwisu portalspozywczy.pl prezes Zakładów Mięsnych Silesia, Mariusz Rusin, mówił m.in. o trwającym procesie integracji Silesii w ramach Grupy Gobarto, który zapoczątkowany został w 2017 roku. Cały proces integracji jest bardzo czasochłonny, ponieważ działa na wielu płaszczyznach (struktura, systemy informatyczne, procesy, procedury, integracja surowcowa i dystrybucyjna). W wywiadzie Prezes zaznaczył, iż do roku 2022 Zakłady Mięsne Silesia planują zwiększyć moce produkcyjne do 8 ton miesięcznie. Cel ten ma zostać osiągnięty zarówno przez rozwój organiczny jak i poprzez akwizycje.

Pozostałe aktualności

Oświadczenie Cedrob Foods S.A. w sprawie pożaru

Szanowni Państwo,W sobotni wieczór, 10 maja 2025 roku, na terenie naszego zakładu produkcyjnego przy ul. Baczyńskiego w Sosnowcu doszło do pożaru. Dzięki sprawnej ewakuacji, wszyscy...

11 MAJ, 2025 GODZ: 09:46
{* *}